Dette kan vel knapt kalles en nyhet, da det kommer med jevne mellomrom fra den kanten. Jeg vil uansett benytte anledningen til å fortelle hvorfor det er både urettferdig og uklokt.

For Arbeiderpartiet og AUF er det uaktuelt å kutte i tryggheten til norske arbeidstakere. Full sykelønn handler om arbeidslinja. Det lønner seg å være i jobb fordi du vet du har råd til å bli syk. Norge er et av verdens mest produktive land. Vi har et arbeidsliv hvor folk slipper å gå syke på jobb, fordi de ikke har råd til å la være. Sikkerhetsnettet vi har i Norge gjør at en stor andel av befolkningen er i arbeid, også folk med lav utdanning og dårlig helse. Det er grupper som i mange andre land i stor grad står utenfor arbeidslivet.

For mange ansatte, særlig i de mest lavtlønte yrkene vil kutt i sykelønna ha store konsekvenser for økonomi og trygghet i hverdagen. Samtidig er dette menneskene som ofte har noen av de tyngste jobbene. Jeg synes ingenting om at ungdomspolitikere på høyresida skal fortelle slitere i arbeidslivet at det fint går an å leve med 70 prosent sykelønn. For mange gjør det ikke det.

Det er et paradoks i høyresidas politikk. Paradokset om at de som har mye blir motivert av å få mer, mens de som har lite blir motivert av å få mindre. Norges rikeste trenger skattekutt, mens syke arbeidsfolk trenger kutt i sykelønna for å yte.

Det som virkelig truer velferdsstatens bærekraft er at vi har en Høyre og Frp-regjering som øker forskjellene mellom folk. Som prioriterer skattekutt til de som har mest foran å skape nye jobber og holde folk i jobb. 

For å sikre velferdsstatens bærekraft må vi i stedet sørge for at flere elever fullfører videregående og at flere unge kommer i jobb. Vi må få alle med og gi folk mulighet til å bidra. Det er politikk for framtida. Arbeiderpartiet vil ha en jobbgaranti for unge og et eget NAV ung. Vi vil ha lærlingeplass til alle og flere lærere i skolen. Det er målretta politikk for en bærekraftig velferdsstat. Ikke kutt i sykelønna for dem som allerede er i jobb.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.