Det betyr at det endelig vil skje noe i det gamle industriområdet på Myrer, et område som bærer preg av at det er «godt brukt».

Industriområdet er fra 1950/60-tallet og er ikke blitt regulert på flere tiår. Kommunen er nå i gang med å omregulere hele området, inkludert idrettsanleggene (blant annet Myhrer stadion) og de kommunale eiendommene. Nåværende reguleringsplan tillater industri, men det er det ikke mye igjen av. Det er heller ingen grunn til å tro at det vil komme nye industribedrifter hit.

Hva som derimot ser ut til å kunne fungere på stedet er plasskrevende handel – noe ikke minst flere tiår med Leto møbler har bevist, og det er nettopp plasskrevende handel eierne av Eidsvoll Handelspark ønsker å satse på. Allerede i desember i fjor fikk eierne dispensasjon fra Eidsvoll kommune til å starte utviklingsarbeidet på bakgrunn av en søknad som eksplisitt sier plasskrevende handel. Det vil si møbler, byggevarer og hagesenter. Dispensasjonen gir eierne tillatelse til å sette i gang arbeidet med å rive deler av den gamle rivefabrikken for å bygge handelsparken. Vi kan ikke forstå annet enn at dette vil være en god løsning. Matbutikk har eierne ingen planer om, og det bør det heller ikke gis tillatelse til.

Slik planene så langt er presentert, tror vi Eidsvoll Handelspark kan få det gamle industriområdet til å blomstre. Vel å merke hvis de riktige aktørene flytter inn. Byggmax skal allerede ha sagt ja, men det trengs flere for at det gamle industriområdet skal bli en skikkelig handelspark.

LES OGSÅ: Om få uker starter arbeidet med en ny handelspark på Myrer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.