Om salt i maten, om å trimme for mye eller for lite, om krig og fred, om Trump, Ap, det franske valget, om Fakkelmannen, om fotball, om rettskrivning, om Norwegian, om ulv ja, om alt.

Det er litt slitsomt å bry seg om så mye, og ikke minst er det slitsomt for alle som må diskutere med meg om alt i hele verden. Men jeg klarer ikke å holde meg likegyldig til noe som helst. Det skulle jeg ønske jeg kunne. At jeg kunne gi litt mer blanke i hvem som vinner valget i Norge til høsten, at Trump vant valget i USA, eller om Norwegian utnytter flygerne sine eller om de ikke gjør det. Jeg klarer bare ikke å tenke at skitt, au. Det er ikke mitt bord. Jeg er kelner ved alle bord, jeg. Jeg løper heseblesende fra det ene bordet til det andre og engasjerer meg like mye ved hvert enkelt.

Ofte tenker jeg at nå må jeg bare slutte å mene så mye. Det endrer jo ikke noe verdens ting, annet enn at både de nærmeste omgivelsene mine og meg selv blir utslitte av all denne meningen. Men før det skjer, tror jeg at jeg må jeg bli både blind og døv.

Hvis jeg ser at det mangler et komma eller en konsonant i en setning på en reklameplakat, blir jeg voldsomt engasjert og får lyst til å rette opp feilen der og da. Jeg burde vel tenke at om det er tilbud på kafe eller kaffe, så spiller det ingen rolle bare folk forstår hva det er tilbud på. Eller om det er billige kåteleter. Folk forstår vel at det betyr koteletter?

Facebook er ikke et gode for meg. Ei hller kommentarfeltene i avisene. Jeg kan ikke bære meg for å si min mening, der heller. Jeg tenker at dette kan jeg da ikke mene noe om. Ikke om dette, også. Men jo da. Det gjør jeg.

Hvorfor er jeg utstyrt med dette behovet for å mene noe om alt? Kan jeg ikke bare akseptere at slik er det og la andre ta seg av saken? Når ikke min mening er av avgjørende betydning, mener jeg. Eller når ikke meningen min har noen betydning, overhodet.

La fare hen, la gå. Det er en god og avslappende rettesnor her i livet. Men ikke i mitt, nei. Ikke i mitt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.