Eidsvoll kommune har de siste årene planlagt rusomsorgen rettet mot voksne, i tråd med Opptrappingsplanen 2016–2020 og kommunens lokale behov. Lokale behov er kjent gjennom brukerplankartlegging gjennomført i 2014, 2015 og 2016 og tjenesteapparatets kjennskap til innbyggernes/brukernes behov.

Totalt er det 9,25 årsverk som jobber med rusomsorg i Eidsvoll. Dette tilsvarer cirka 5,4 millioner kroner. Av dette har Eidsvoll fått 1,6 millioner kroner i øremerkede tilskudd som brukes til å finansiere tre prosjektstillinger. I tillegg kommer de frie midlene som utgjør cirka 1,3 millioner kroner for Eidsvoll.

Tilbudet til de rusavhengige i kommunen er organisert i flere avdelinger med ulike oppfølgingsfunksjoner og tilbudet innebærer et mangfold av metoder for å møte de ulike behovene. Tverrfaglig samarbeid med spesialisthelsetjenesten er også viktig å nevne. Overgangen til det kommunale tjenestetilbudet er ofte kritisk og derfor vil kommunen satse enda mer på ettervernsoppfølging framover. I tillegg ser vi behov for å sette inn tiltak tidligere mot de yngste for å hindre at de utvikler et tungt misbruk. Mange av kommunens rusavhengige oppholder seg mye av tiden i Oslo, noe som kompliserer oppfølging. Vi har derfor planlagt et samarbeid med Oslo kommune for å også kunne nå denne gruppen.

Som oversikten viser, så har Eidsvoll satset på rusomsorg både med egne kommunale midler og statlige øremerkede midler. Tjenestetilbudet kan alltid bli bedre, og selv om det er en mager trøst, så er det er viktig få fram at mange også får god hjelp. At det er behov for å satse mer på ettervern, er jeg helt enig i og derfor skal også innsatsen økes på dette området.

Jeg synes du har skrevet et modig leserinnlegg i EUB. Du vet hvor skoen «trykker» og du minner oss politikere på vårt ansvar for denne sårbare gruppen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.