Om man ikke selv blir rammet av sykdommen, er sjansen stor for at noen man kjenner vil bli det – om det er venner, familie eller kollegaer. Hvert år får drøyt 32.500 nordmenn kreft. I tillegg kommer dem som allerede lever med sykdommen, anslagsvis 225.000 mennesker. Det er høye tall, og det er forventet at tallene vil stige.

Målet for årets Krafttak mot kreft-aksjon, som pågår i disse dager, er å samle inn penger til livsforlengende behandling og et bedre tilbud til dem som lever med uhelbredelig kreft. Eller som Kreftforeningen sier: Gjøre det uhelbredelige levelig. Kreftforeningen håper å samle inn 40 millioner kroner. I fjor klarte de 37,5. I skrivende stund har man passert 19,4 millioner kroner, men aksjonen pågår ut uka, så det er fortsatt mulig å bidra.

Mange lokalt har allerede gjort det. De videregående skolene i Eidsvoll, Jessheim og Nannestad deltar alle i årets aksjon – og russen har gjort en kjempejobb med å gå fra dør til dør med innsamlingsbøsser. I helga som var samlet næringslivet i Jessheim inn penger til årets kraftaksjon med auksjon og bøsser i alle butikkene i storsenteret.

I denne settingen synes vi også Mia Johnsen (10) fortjener en skikkelig applaus. Hun avlyste barnebursdagen sin for å samle inn penger til kreftsyke barn. Målet var 3500 kroner. Summen er så langt blitt 5300. Mias private aksjon varer ut måneden, så sluttsummen blir nok også her høyre.

Alle bidrag i kampen mot kreft hjelper, også de som eventuelt måtte komme fra deg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.