Andre helgen i mai avholdt Miljøpartiet de Grønne sitt landsmøte, og feiret samtidig 30-årsjubileet siden stiftelsen av partiet. I år feirer jeg også mitt 30-årsjubileum.

Siden jeg var et ungt barn, og MDG også var i sin spede barndom så og si, har det kommet til mye ny kunnskap. Kunnskap som kan hjelpe oss å foreta de riktige valgene for ikke å skade planeten og de som bor på den.

Nå vet vi at plast brytes ned til mikroplast i naturen. Dette gjør at vi kan iverksette tiltak for å rydde opp og for å begrense/stoppe videre utslipp i hav og natur.

I år valgte MDG på landsmøtet å enes om å virkelig ta opp kampen for å forby bruk av unødvendig engangsplast. Slik situasjonen er nå, pakker vi midlertidig inn mat og drikke i plast som bruker hundrevis av år på å brytes ned – og dette avgir mikroplast. Og dette ofte bare for å oppbevare mat og drikke i noen minutter, timer eller dager! Denne engangsplasten har vi allerede i dag gode alternativer til, som vi i De Grønne ønsker å implementere en utstrakt bruk av i stedet for petroleumsbasert og ikke-nedbrytbar plast. Emballasje og annet med tilsvarende egenskaper som engangsplast kan eksempelvis lages av organisk materiale som bambus, plantestivelse, treflis og så videre.

Det er på tide å virkelig begynne å ta vare på kloden vi er så privilegerte å bo på. Dette innebærer at i må stoppe med det som i praksis ødelegger livsgrunnlaget, og sette i gang gode tiltak for å skape gode levevilkår, bevare og fornye naturen omkring oss.

I hverdagen kan vi alle foreta små tiltak som gir stor effekt, selv om de politiske tiltakene tar tid å få iverksatt. Om vi tar med oss søppelpose på søndagsturen kan vi ta med oss noe av det som forsøpler og forurenser naturen i skogen. Vi kan plukke med oss søppel fra stranda når vi nyter varme solskinnsdager i sommer.

Og selvsagt, vi må ta med vårt eget avfall når vi er ute i naturen, og sørge for at dette kastes/resirkuleres på et dertil egnet sted. Dessverre har jeg lagt merke til at det for eksempel mangler søppeldunker på mange av bussholdeplassene i kommunen. Dette må vi ta tak i lokalt i politikken, og det akter vi i Eidsvoll MDG å gjøre!

Med ønske om en hverdagsgrønn sommer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.