Høyres gruppeleder i Eidsvoll, Tone Cicilie Danielsdatter, skriver 29.11.2017 i Lesernes EUB at «Eidsvoll Høyre (...) har i alle fall vist at det er mulig å lage et budsjett uten eiendomsskatt».

Ja, har de det?

I «Det borgerlige alternativet» fremmet i forrige formannskapsmøte, fjernes kommunens reservepost nesten helt. Den settes ned fra 16 til 1 million kroner pr. år, enda alle vet at det er stor usikkerhet knyttet til innbyggernes fremtidige tjenestebehov. Til tross for dette og flere foreslåtte kutt, bruker Høyre, Frp og Pensjonistpartiet av kommunens egenkapital for å få budsjettet i balanse uten eiendomsskatt. De salderer driften med cirka 15 millioner i 2019 økende til over 28 millioner i 2021 gjennom bruk av disposisjonsfond. Dette viser at de ikke har økonomisk balanse selv med kutt i tjenesten.

I tillegg har de lagt inn økte skatteinntekter på grunn av økt befolkning, men ikke lagt inn utgiftene den økte befolkningen gir kommunen, bortsett fra å opprette noen nye skoleklasser.

I stedet for å holde innbyggerne for narr, kan de kanskje fortelle hvilke ytterligere kutt i tjenesten de ser for seg, eller om de likevel har tenkt å innføre eiendomsskatt på et senere tidspunkt.

Det borgerlige alternativet viser uansett at de ikke har budsjettbalanse uten eiendomsskatt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.