I 2016 var det 34 godkjente bålplasser på Øvre Romerike. Nå er det bare sju igjen. At Øvre Romerike brann og redning har trukket tilbake godkjenningen av 27 av bålplassene, er nok en nyhet som har gått mange hus forbi.

Bakgrunnen er at regelverket er endret. Dette har ført til at brannvesenet, etter å ha kontrollert cirka 80 plasser – inkludert de 34 som var godkjente i fjor – i år kun har godkjent sju. Tre i Eidsvoll, tre i Ullensaker og én i Nannestad. Men vi bør legge til: så langt.

For flere av bålplassene kreves det ikke all verdens endringer for å få dem godkjent. Og Øvre Romerike brann og redning kan bistå med dette. Jobben må imidlertid gjøres, og responsen fra grunneierne har vært laber, kommer det fram i lørdagens EUB. Kanskje snur dette nå som vi har skrevet om saken.

Det er ikke lov å gjøre opp ild utendørs om sommeren, med mindre man har innhentet tillatelse fra brannvesenet. Riktignok åpner loven for at man gjøre selvstendige vurderinger, men oppstår det da en brann, ligger man dårlig an, er oppsummeringen fra branninspektør Odd Ola Berg.

Det er nok en del mer eller mindre erfarne turfolk som fnyser litt av dette. Mange har nok også god kontroll på bålet hvis det fyres opp. Vår anbefaling er likevel å følge regelverket, og samtidig oppfordrer vi grunneiere til å få detaljene på plass, slik at det blir mer enn sju godkjente bålplasser i vårt nærområde. Grillpølsene smaker best når de varme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.