I Finansavisen kunne vi lese at det er et rush av folk som henvender seg til skatteetaten med spørsmål om overføring av hytter og hus til sine barn. Grunnen er at de frykter et regjeringsskifte og gjeninnføring av arveavgiften. Noe av det første Frp gjorde etter at vi kom i regjering med Høyre var å fjerne arveavgiften. Arveavgiften ble opplevd som dypt urettferdig. Pengene var gjerne beskattet mange ganger tidligere gjennom inntektsskatt, formuesskatt, eiendomsskatt og til slutt kom staten for å ta en siste bit. Det finnes mange eksempler på familier som har vært nødt til å selge en hytte som har vært i familien gjennom generasjoner eller barndomshjemmet for å kunne betale arveavgift. Det var en skatt som rammet vanlige folk og ikke bare de aller rikeste. For Frp er arveavgift skatt på død og skal ikke gjeninnføres.

Arbeiderpartiet går til valg på å øke skatter- og avgifter med 15 milliarder kroner. Hvorfor skal de stoppe der? Mens Frp har sittet i regjering er skatter- og avgifter kuttet med nærmere 21 milliarder kroner. Dette arbeidet ønsker vi å fortsette og vi sier klart nei til en ny arveavgift. Kan Arbeiderpartiet garantere at de ikke igjen vil innføre skatt på død?

Hans Andreas Limi (Frp),
finanspolitisk talsmann

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.