I verste fall blir det dagen da alle og spesielt de med svakest økonomi og de som ligger innenfor fattigdomsgrensa, skal få en enda tyngre hverdag økonomisk.

De som avgjør dette er de vi har valgt som representanter til å føre en politikk som tar vare på oss, spesielt når vi blir eldre og ikke klarer det selv. Sannsynligvis hadde det ikke vært snakk om eiendomsskatt hvis skattebetalernes penger hadde blitt forvaltet på en mer forsvarlig måte, men den innrømmelsen sitter nok langt inne. Politikere gjør ikke feil og har uansett et svar og en begrunnelse å komme med. Det har vi sett mye av i avisinnleggene i den senere tid.

Det snakkes om kutt i velferdstjenester og så videre. Det er ikke første gang vi hører om det fra Ap. Alle kutt smerter og uansett vil det være noen som blir rammet. Dessverre, slik er livet. Vi er heldige som har mange dyktige politikere i vår kommune, men vi har også politikere som vingler fram og tilbake (og etter manges mening) ikke er å stole på. Det har kommet uttalelser som «jeg er imot eiendomsskatt men stemmer under tvil for», og nå nylig Toril K. Altenborg som i sitt innlegg i EUB sier at hun er imot eiendomsskatt, men allikevel stemmer for. For øvrig et innlegg som oser av dårlig samvittighet og gjør vondt å lese.

Jeg tror kanskje Altenborn har glemt hva hun uttalte til Hugo Aurdal og undertegnede under en samtale i rådhuset (vi var der nede i et helt annet ærend) noen dager før møtet i formannskapet 21.11.17. For ordens skyld skal jeg nevne det. Det var mye hun ikke følte seg vel med og eiendomsskatt skulle hun stemme nei til. Bare to dager senere stemmer hun ja til eiendomsskatt. Selv reiser hun på ferie og overlater til sin vara å stemme, som sannsynligvis vil stemme ja til eiendomsskatt. Dette gjør at jeg tror partipisken hun nevner er oppe og går, og jeg tror heller ikke hennes innlegg er skrevet for egen hånd.

Når også MDG har latt seg overtale sier det meg at det er flere politikere som framstår med brukket rygg og bør ha problemer med å se velgerne i øya. Spesielt gjelder det de som vil få en tyngre økonomisk hverdag. Det blir spennende å se hvem som står på velgernes side og tør å tale de rødgrønne imot.

Vi har gjort Toril K. Altenborn kjent med påstandene i leserbrevet til Frank Nyborg, og gitt henne mulighet til å komme med et tilsvar. I en epost til EUB skriver hun:

Jeg blir lei meg når Frank Nyborg karakteriserer meg på den måten.

Utover det ønsker jeg ikke kommentere hans uttalelse.

Det er ingen hemmelighet at jeg har vært imot eiendomsskatt, og jeg har vært svært ærlig på hvorfor jeg har snudd i saken.

Med vennlig hilsen
Toril K. Altenborn

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.