Heldigvis var det bare en øvelse i forbindelse med distriktsmesterskap for hjelpekorps arrangert av Akershus Røde Kors denne gangen.

Røde Kors-presidenten: – Et viktig bidrag til lokalsamfunnet

Øvelse er viktig. Når ulykken rammer og kriser inntreffer må man være forberedt på å reagere raskt og handle effektivt. I Norge er redningstjenesten basert på en nasjonal dugnad der samvirket mellom redningsetatene og frivillige bidrar til å redde liv og minimere skade. Da er organisasjoner som Røde Kors og Norsk Folkehjelp viktig bidragsytere, som kan mobilisere sine frivillige til innsats for lokalmiljøet når en alvorlig hendelse inntreffer.

Beredskapen er mye svakere enn ønsket i mange kommuner, viser en undersøkelse av TNS Gallup for Røde Kors. Flaks eller tilfeldigheter kan avgjøre om beredskapen fungerer den dagen det faktisk gjelder, og «det skjer ikke her»-holdningen er utbredt. Bare rundt halvparten av norske kommuner arbeider tilfredsstillende med samfunnssikkerhet og beredskap, ifølge DSB. Det er bekymringsverdig.

Ekstremvær og naturkatastrofer, store ulykker og terror. Dette, i tillegg til nye sikkerhetsutfordringer, viser at samfunnet er avhengig av å være forberedt. Både nasjonalt og lokalt.

Da er det betryggende å se at vi har engasjerte frivillige i distriktet, som stiller opp for å redde liv og begrense skader – hele året, uansett forhold. De frivilliges lokalkunnskap og trente mannskaper gjør en forskjell. De bidrar til trygghet for folk flest.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.