Prosjektet ble igangsatt og tegninger for 4-parallell skole med flerbrukshall ble forelagt og lagt ut på anbud. Høsten 2018 fremmer administrasjonen forslag om å avbryte anbudskonkurranse og omprosjektere til en tre-parallell skole med flerbrukshall. De mente å kunne spare inntil 70 millioner på dette.

Dette innebærer at skolen som allerede ved skolestart 2019 tar imot nærmere 80 førsteklassinger skal ha tre klasserom tilgjengelig til hvert trinn. Vi som bruker Råholt skole til daglig ble bekymret, vi stusset over at ett klasserom kunne koste 10 millioner, eller at det ikke ville fortsette å flytte folk til Råholt, som er både urbant og landlige på samme tid, med buss til resten av verden hvert kvarter.

Men hva vet vel vi vanlige foreldre og innbyggere…

VI PROTESTERTE

Vi protesterte og stilte spørsmål ved dette, men administrasjonen opplevdes som tydelige i sin kommunikasjon at sånne telle- og bygningstekniske ting var ikke noe å bry seg med. Flere politikere var lydhøre og kom oss i møte med det vi opplevde som en konstruktiv kommunikasjon.

Det var allikevel fristende å «spare» 70 millioner, så kommunestyret i vedtok derfor 11. desember 2018 at Råholt skole skal «…omprosjekteres til en stor nok skole (…) Administrasjonen bes arbeide for en minst mulig forsinkelse av prosjektet og mest mulig involvering av ansatte, foreldre og brukerorganisasjoner.

Hittil i 2019 har kommunen blant annet vedtatt planforslag om ytterligere 88 boliger i Råholt skolekrets, det har kommet nye brakker i skolegården, en skytebane har dukket opp i prosjektet (hvor kom den fra?!) og virksomheten/ skolen, og FAU har blitt forelagt 2 alternative løsninger for omprosjekteringen; de likte alternativ 1 best.

HAR REGNET LITT FEIL

I saksfremlegget til formannskapsmøtet 30. mai, vedgår administrasjonen at de har regnet litt feil, og 70 sparte millioner har blitt redusert til 10-20 millioner på dette forsinkede byggeprosjektet. Rådmannens anbefaling er å stoppe hele prosjektet eller gå for alternativ 2, det som brukerne nok en gang ikke ville ha…

Saksfremlegget presiserer at den viktigste beslutningen er tidspunkt for byggestart, og det burde vært for 20 år siden spør du oss på Råholt. Det er hittil brukt 12(!) millioner før spaden er stukket i jorda, og nå lurer vi på om det noen gang kommer til å skje?!

Da saken sist ble behandlet i kommunestyret, ble det presisert at utsettelsen ikke skulle være for å spare penger. Nå er det nettopp argumentet om økonomisk balanse som benyttes. Samtidig viser regnestykket rådmannen legger til grunn at det ikke har vært besparende å omprosjektere; prisen med 7 færre klasserom er tett opptil den opprinnelige 4-parallell skolen.

Vil ikke nok en utsettelse føre til ytterligere prisstigning, som igjen bidrar til en trangere kommuneøkonomi? Og har ikke kommunen ganske lang erfaring med å feilberegne prosjekter?

KOMMUNEN HAR DÅRLIG RÅD

Så hva nå Eidsvoll kommune og dets folkevalgte? Skal dere ta innbyggerne på alvor, eller skal rammebetingelsene for barns oppvekst og utdanning på Råholt nok en en gang nedprioriteres? Det er forståelig at kommunen har dårlig råd, men med såpass kortsiktig og lite helhetlig planlegging som bedrives i denne kommunen er det heller ikke så rart…

Eidsvoll har alt å by på, med det er dere folkevalgte som sammen med administrasjonen må forvalte alt på en slik måte at det oppleves som attraktivt, både for de som bor her og de som vurderer å etablere seg her.

Gode skoler, gode boliger, god infrastruktur og gode servicetilbud er grunnleggende forutsetninger for å få til dette, i tillegg til inntektsbringende næringsvirksomheter.

En langsiktig, helhetlig og gjennomarbeidet plan som blir gjennomført, samt en kommune som opplever innbyggerne som en ressurs og ikke en byrde, må til for å skape trivsel og vekst i grunnlovsbygda!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.