Vi snakker om søppel. Og etter godværsdagene vi nå har hatt, har problemet – nok en gang – eksplodert. Mandag morgen besøkte vi Nordbytjernet. Der begynner de ansatte i park- og idrettsvesenet å bli lei. Lei av folk som ikke rydder opp etter seg, men kaster søppel, sigarettsneiper, engangsgriller og matrester på bakken. Og det på tross av at kommunen har satt opp en rekke søppelkasser og større søppelbeholdere.

For et par uker siden var det ekstra ille ved Nordbytjernet. Til sammen ble det samlet inn nok rusk og rask til å fylle 20 søppelsekker. – Sånn kan vi ikke ha det, sier Ole H. Skolt, fagarbeider i park- og idrettsvesenet i Ullensaker. Og det har han selvsagt helt rett i. Vi kan ikke ha det sånn.

Søppel er ikke kun et sommer- og godværs-problem. Hele året er det noen luringer som bruker tid og krefter på å tømme avfallet sitt på feil sted. Våren er spesielt ille. Da dukker vinterens etterlatenskaper opp. Lag på lag med skrot, som gjerne har vært skjult av snø og slaps, men som nå blir veldig synlig. Det er heller ikke bra, og mange bruker utallige timer på å få dette fjernet.

Vi har hatt noen dager med fint vær den siste tiden. La oss håpe at det blir fler. Men la dette være den siste godværsdagen hvor vi ikke rydder opp etter oss. Plast, flasker, griller med mer skal selvsagt ikke ligge igjen. Og husk at bananskall heller ikke forsvinner over natta. Det samme gjelder sigarettsneiper. Matrester blir kanskje spist, men ikke nødvendigvis av de dyrene vi ønsker å dele bade- og turplassene med.

Søppel er selvsagt ikke kun et problem ved Nordbytjernet. En tur langs Hurdalssjøen, for å ta et annet eksempel, vil også avsløre manglende vilje til å rydde opp etter seg. En enkel grunnregel kan være at ingenting av det du tok med deg, skal ligge igjen når du går. Følg den, så får vi alle en hyggeligere sommer sammen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.