29. juli skrev Ramjar Latifi i Eidsvoll Ullensaker Blad at han ønsker å erklære klimakrise i Ullensaker. Dette mener jeg er feil vei å gå. Det å erklære klimakriser i enkeltkommuner for å oppnå et økt fokus på klima og bærekraftsmål er splittende og bortkastet energi. Klimakrisen er noe som alle kommuner naturlig nok må ta på alvor, uten at det erklæres kriser i kommunestyrer, som symbolpolitikk.

Klimakrise

Å erklære klimakrise i Ullensaker vil være et fåfengt forsøk på å oppnå en holdningsendring i kommunen. Dette er ikke noe politikere kan vedta. Som innbyggere i Ullensaker må vi selv ta klimaendringene på alvor og bidra til løsningene. Det holder ikke at kommunepolitikerne skal sitte i rådhuset og endre kommunens holdning til klima, når innbyggerne ikke står sammen om dette.

Kommunen er allerede i dag en bidragsyter når det kommer til en grønn utvikling i Ullensaker. Vi må alle være med på å stoppe utslippene, ikke utviklingen. Høyres program har en klar kobling til FNs bærekraftsmål og vil skape et mer klimavennlig liv for oss alle. Det er bl.a. programfestet at det skal etableres en klima- og bærekraftstrategi for Ullensaker, etablering av flere parker og turstier, reduksjon av lokal forurensning og økt bruk av sykkel og kollektivtrafikk, for å nevne noe.

Reduksjon

Latifi trekker frem reduksjonen i ENØK-tiltak på kr 4 millioner. Investeringen i ENØK-tiltak er nytt på budsjettet i 2019, og er altså noe posisjonen har kommet med. Reduksjonen er gjennomført i budsjettrevisjonen etter anbefaling fra Agenda Kaupang. Hvis man ser på de reelle tallene i budsjettet er det i 2019 fortsatt bevilget hele kr 12,375 millioner til ENØK-tiltak i 2019, selv etter reduksjonen på 2 millioner. Resten av reduksjonen skal tas i løpet av perioden 2020-2022.

Høyre tar som en del av posisjonen ansvar for å komme med hensiktsmessige og gjennomførbare tiltak som kan settes ut i livet, og driver ikke med symbolpolitikk. Høyre vil overlate et samfunn til neste generasjon i minst like god stand som da dagens generasjon overtok ansvaret. Klimautfordringene er en av de store utfordringene som vi skal og må løse med internasjonalt samarbeid, statlig og kommunalt klimalederskap, og ansvarlige innbyggere som selv velger klimavennlige løsninger. Fremtiden skapes, den vedtas ikke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.