Redde for ikke å ha riktig kunnskap som gir dem en jobb de kan leve av. Norge har forpliktet seg på å redusere utslipp som skader klimaet og ødelegger jorda vår. Og det haster! Hva kan du og jeg gjøre med dette?

Hva med å plante blomster i sommer som gir humlene mulighet til å leve og ikke bli utryddet.

Hva med å plante et epletre eller noen bærbusker i hagen slik at det du skal spise kommer fra egen hage og ikke fraktet lange veier med fly eller bil. Bruke sykkelen til badestranda og ikke ta med engangsbestikk til picnicturen. Alt dette er ungdommene våre opptatt av for å redde kloden. Det kan virke så ubetydelig i den store sammenhengen, men alle kan bidra med litt.

En av de unge som har engasjert seg både her lokalt og også på landsbasis er Tina Våje fra Spydeberg. Her er hennes råd til oss alle; kjøp kortreist mat, plant blomster og høst av naturen. Innbyggerne må stille krav til kommunene om klimavennlige løsninger og Norge bør snarest lage en plan på hvordan oljenæringen skal utfases. Dessuten bør Norge slutte å handle med skatteparadis. Tina har også vært i Sverige og møtt Greta Thunberg som satte igang skolestreik for klima. I Stockholm traff Tina unge fra hele Europa som er opptatt av å gjøre noe for å stanse miljøødeleggelsene.

Krf vil at Kommuner og fylker skal ha konkrete mål innenfor det grønne skiftet og arbeide for en overgang til produkter og tjenester som gir betydelig mindre negative konsekvenser for klima og miljø. Vi vil at alle tar i bruk ny teknologi for å spare energi. Vi må ta forvalteransvaret vårt på alvor. Jeg deler ungdommens bekymring for fremtiden om vi ikke tar tiktige valg nå. Og jeg vil være med å ta disse valgene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.