• Kristine Storsve

Jeg har lest årets program som det framgår i innlegget 28.08. Ja, jeg har sett at dere får besøk av en teaterforestilling for 1.–4. trinn. Referansen til 0 prosent scenekunst viser til Årsrapporten for 2017.

Denne årsrapporten og evalueringsrapporten av direktekommunene, årets DKS-program og tidligere års program er bakgrunnen for kritikken.

Rollespill som læringsform

Som drama- og teaterpedagog kjenner jeg godt til rollespill som læringsform og hvor verdifullt det kan være.

Da jeg for en del år siden jobbet med et dilemmateater-prosjekt på Sverresborg folkemuseum var for eksempel historieformidling og samtidsaktuelle problemstillinger i fokus. Det er flott med levende historieformidling og nye produksjoner, men så handler vel ikke kritikken hovedsakelig om programmets evne til å formidle kulturarv, men problematiserer den manglende bredden og mangfoldet i uttrykksformer.

Satse på kunst og kultur

Utfra Marit Hoel Robertsens gjennomgang av DKS-programmet kan jeg fortsatt ikke se at det framstår med mer bredde og mangfold.

Koblingen å lære vals til nyttårsball og DKS er for meg fortsatt litt søkt. Når det er sagt har vi vel i hvert fall et felles mål om at det skal satses på kunst og kultur i opplæringen.

Og hvis dette kan bidra til at flere interesserer seg for og deltar i en kritisk refleksjon omkring innholdet i den kulturelle skolesekken så er det bra.

ET godt samarbeid

Håper dere får et godt samarbeid med Kulturtanken og at dere finner noen spennende produksjoner innen dansekunst og teaterkunst hvis dere f.eks. deltar på Showbox – Scenekunst for barn og unge i Oslo og Markedet for scenekunst i Sandefjord. Ser fram til DKS-programmet 2019/2020.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.