Berit R Ruud og Damir B. Priganica hadde 5.juni nok et innlegg med grundig argumentasjon for hvorfor det ikke bør bli noen 3.rullebane på Gardermoen.

Egentlig har vel alle politiske partier i Ullensaker, og også i andre berørte kommuner(?) vedtak mot denne rullebanen.

En aksjonskomite

Det finnes en bredt sammensatt aksjonskomite med tyngdepunkt på Sand, et av de områdene som ville bli hardest rammet, med egen Facebook-side og møteaktivitet. Og miljøorganisasjonene har tonet flagg og er beredt på å organisere protester fra grunnplanet.

Det er Stortinget som nå lar Avinor fortsette med sine forberedelser til en 3. rullebane.

Forslaget som ble fremmet nå i vår, om å foreta en konsept/konsekvensanalyse før prosjektet ruller videre, ble vel nedstemt eller lagt til side?

For at Stortinget skal ta oss på alvor må nok presset nedenfra økes.

Legge press på stortinget

Her burde kommunestyrene rundt flyplassen kjenne sin besøkelsestid. Det er greit at disse har en viktig oppgave i å være vakthund overfor Avinor i forhold til kompensasjoner for tort og svie. Men med all den informasjonen som allerede ligger på bordet, burde de også som politiske organer være med å legge press på Stortinget. Når det til og med ser ut til å være brei konsensus om saken på lokalplanene.

Det vil være å stikke hodet i sanden å tro at dette ikke blir et varmt tema i den kommende valgkampen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.