Hæren og heimevernet har dessverre blitt stemoderlig behandlet av Høyre-/Frp-regjeringen. Regjeringens ufullstendige og forsinkede langtidsplan for Forsvaret manglet planer for landmakten; hær og heimevern ble skjøvet ut i nok en ny utredning.

Høyre/Frp har lagt vedtatte investeringsplaner for hæren til side, uten å foreslå en ny plan. Jeg er enig med tidligere etterretningssjef Kjell Grandhagen i at hæren har blitt forsømt.

Helt siden Jens Christian Hauge var forsvarsminister etter krigen har Arbeiderpartiet vært opptatt av at Forsvaret må være teknologisk avansert. Men teknologisk utvikling kan ikke erstatte den enkelte soldat og offiser.

En ny regjering etter valget til høsten må ta et krafttak for å styrke hæren og heimevernet. Vi trenger en moderne, slagkraftig og mobil hær for å håndtere både tradisjonelle og nye trusler. Heimevernet må tilføres mer ressurser for bedre utstyr og mer trening. Forsvar og beredskap er viktigere enn skattekutt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.