Ulv er fanget på film, ved Råholt i Eidsvoll. Stedet er et villastrøk med tett trafikk og mye folk. Tidligere er ulv sett flere steder sør i Eidsvoll. Den – de, har krysset Vorma og vandret på begge sider av elven.

Ulv har vært ubehagelig nær både folk og fe i sommer. Hurdal, Gran og andre kommuner har opplevd en katastrofesommer. Katastrofen var varslet, og en logisk konsekvens av statsråd Helgesens politiske vedtak om lisensjakt i vinter.

Tidligere denne uken åpnet Fylkesmannen i Oslo og Akershus for skadefelling på en ulv, sett øst for Vorma. Jaktlaget var tett på, men jakten ble stoppe, og forlengelse ble ikke gitt.

Så dukker det opp ulv igjen og ny fellingstillatelse kommer. Problemet er at tillatelsene er kraftig regulert angående tid og geografi – det virker som om forvaltningen bevist forsøker å stikke kjepper i hjulene til jaktlaget.

I Stortingets «rovviltforlik» heter det at det ikke skal være skadegjører av betydning utenfor rovviltsonen. Med andre ord, ulv i beitesonen skal felles. Det kan virke som om forvaltningen ser bort ifra dette vedtaket.

Norsk Bonde- og Småbrukarlag krever fri felling utenfor sonen, noe Stortinget altså er enig i. Det kan se ut til at vi har to store problemer i rovviltforvaltningen her til lands. Det ene er ulvene, det andre er en forvaltning som lever sitt eget liv.

Norsk Bonde- og Småbrukarlag krever at forvaltningen etterlever Stortingets vedtak – det ville være en god begynnelse. Det er ikke bra hvis forvaltningen pådrar seg, bevist eller ubevisst et rykte om å ha en egen agenda.

Evig eies, som kjent kun – et dårlig rykte.

Marius Røer Andresen er  leder for rovviltutvalget til Norges Bonde- og Småbrukarlag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.