Mange barn og unge i norsk skole får i dag ikke i seg det de behøver i løpet av skoledagen. Mange får heller ikke en skikkelig frokost.

Sosiale forskjeller blir ekstremt synlige når matpakkene kommer fram i storefri. Jeg unner de som skal vokse opp et skikkelig kvalitetsmåltid på skolen! Det vil bedre læringsutbyttet og trivselen på skolen betydelig.

Det vil bygge en sosial arena rundt måltidet. Derfor vil jeg arbeide for å videreutvikle ordningen med skolemat til å omfatte alle kommunale grunnskoler i Ullensaker! Ordningen må kunne delfinansieres gjennom en egenandel, det tenker jeg er helt greit.

Som pappa betaler jeg gladelig noen kroner for at barna skal få god og næringsrik mat, og jeg slipper å styre med matpakker. Det er heller ikke gratis.

De familiene som ikke har råd en slik egenandel, må vi finne ordninger så de får denne dekket. Dette må gjøres anonymt, slik at medelevene ikke har kjennskap til det.

Dagens ordning med matpakker stammer fra den gangen Norge var et lutfattig land, og den er for lengst utdatert. Senterpartiet er et matparti, og vi vil arbeide et kvalitetsmåltid med en matopplevelse i Ullensakerskolen!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.