• Jo Gjessing, Ullensaker SV

Derfor vil de opprette statlige utsalg, noe liknende som Vinmonopolet, som selger narkotika lovlig. Dette tror de vil gjøre det uregulerte, ulovlige salget ulønnsomt – så det stanser av seg sjøl.

Erfaringene med dette fra utlandet er ulike, men Unge Høyre bygger likevel forslaget sitt på solide erfaringer fra utlandet.

KRITISERER SOLBERG

I går fikk vi nyheten om at avtroppende leder av AUF, Mani Hussaini, kritiserer Erna Solberg og regjeringa hun leder for å ha brutt den gamle, norske sikkerhetspolitikken.

«Jeg mener at regjeringen bryter norsk basepolitikk når de inviterer enda flere amerikanske soldater til Norge og lar dem bli i fem år,» sier han til Klassekampen (28. juni). Og: «Norge bør ikke være med på å øke spenningsnivået. Nå gjør vi det motsatte. Erna Solberg er i lomma på Donald Trump.»

Mani Hussaini sier han mener at den norske sikkerhetspolitikken stadig er viktig, sjøl om den er bortimot 70 år gammel.

MILJØBEVEGELSENE

Fra tidligere tider har vi og sett at ungdomspartiene har tatt andre, mer radikale (les: fornuftige) standpunkt enn moderpartiene.

Det er og typisk at klima- og miljøbevegelsene i svært stor grad er dominert av yngre mennesker.

UNGE ER MER FORNUFTIGE

Dette er, slik jeg ser det, eksempel på at de unge ofte er mer fornuftige, mer kloke, enn vi eldre. De unge har framtida foran seg, og de tar ansvar. De ønsker ikke at vi eldre, ved vår tafatthet, skal ødelegge framtida for dem.

La oss heie fram de unge og de framtidsrettede, fornuftige oppfatningene deres!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.