I høst lanserte NHO Næringslivets perspektivmelding, Der peker vi på ti utviklingstrekk som har hatt og vil få betydning for samfunnet og arbeidslivet vårt.

Ett av disse er likestilling. Kvinners inntog i arbeidslivet resulterte i en økning i BNP per innbygger på 20 prosent. Det er like mye som hele velstandsøkningen i Fastlands-Norge de siste 15 årene. Men selv om vi har kommet langt med likestilling, er vi ikke i mål. Et eksempel på det er at i Norge er 7 av 10 ledere i det private menn.

FLERE KVINNER

Hvis vi skal ha flere kvinner som øverste leder, må vi først ha et større utvalg av kvinner på mellomledernivå. Det er fra dette nivået rekrutteringen til toppnivået skjer. Gode forbilder er også viktig.

I reiselivsbransjen finnes det mange kvinnelige ledere, da er det lettere for andre kvinner å ta på seg en lederjobb. I industrien er det motsatt, da er det mer krevende, men ingen umulighet å finne gode kvinnelige ledere.

KVINNELIGE TALENTER

I NHO Viken Oslo har vi 8.000 medlemsbedrifter som representerer 200.000 årsverk. Blant dem finnes det et hav av dyktige kvinnelige talenter.

Mange av disse bedriftene ledes allerede i dag av dyktige kvinnelige ledere, og mange andre har dyktige kvinner i andre nøkkelroller. Spørsmålet er, hvordan kan dagens kvinnelige ledere få enda flere dyktige medsøstre?

Før det første må enda flere kvinner tørre å se seg selv i en lederrolle. Lurer du på om du skal ta en lederjobb, så er mitt soleklare råd til deg: Ta utfordringen, det er utrolig givende og faglig utfordrende å lede.

DYKTIGE KVINNER

Deretter vil jeg oppfordre bedriftsledere og bedriftseiere til å se seg om i bedriften om det er dyktige kvinner som dere kan løfte frem. Se deg ut hvem det kan være, og legg en plan for hvordan de kan få en lederrolle i bedriften. Kanskje kan nettopp du være en nyttig mentor?

Still opp, lytt og gi råd.

Vi som er kvinnelige ledere må stille opp og være tilgjengelige for nye generasjoner potensielle kvinnelige ledere. Det handler om å bruke tid, gi råd, lytte til deres tanker og erfaringer og være en samtalepartner.

VIL DEM VEL

Den siste oppfordringen går til hver og en av oss: Vi må heie på de dyktige kvinnene som tar lederoppgaver. De skal vite at det er et lag av andre kvinner som følger dem og vil dem vel.

Det finnes ikke en rolle som ikke kan fylles av en kvinne. Det må alle som rekrutterer ledere tenke på når de blar gjennom CV-bunken neste gang en lederrolle skal fylles.

Til slutt: Gratulerer med dagen!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.