Det er dokumentert om lag 100 ulver i Norge. Bestandsmålene for ulv er overoppfylt. Det er gjennom hele våren observert flere ulv utenfor ulvesona og i beiteprioriterte områder. Norsk Bonde og Småbrukarlag har ved gjentatte anledninger advart mot dagens forvaltning av ulv. Dette er i strid med Stortingets vedtak. Det som skjer i Hurdal og på Gran er en varslet katastrofe. Både Akershus og Oppland er definert som beiteprioriterte områder. Den siste uka har det vært daglig rapporter om ulveangrep på beitende husdyr. Ulveangrepene påfører folk og fe enorme lidelser. Dette er uakseptabelt. 

Fylkesmannen i Oppland har via SMS foreslått «forsinket beiteslipp». Denne type beskjeder i beitesesongen er en provokasjon mot beitebrukerne i Oppland. For det første er mange husdyr allerede på beite. For det andre, undergraver Fylkesmannen rovviltforliket. Med hvilken rett frarøves beitebrukerne i beiteprioriterte områder vår hevdvunne beiterett? I praksis er dette næringsnekt.

Fylkeslagene i Akershus og Oppland krever at fellingstillatelsen forlenges til skadegjører er avlivet. Vi viser vår støtte til de berørte beitebrukere i den tragiske situasjonen de står oppe i. Vi tar samtidig sterk avstand fra den måten forvaltningen tolker Stortingets vedtak. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.