Disse to menneskene havner sammen på fest. Den ene drinken tar den andre, det samme skjer med menneskene… Den ene «tar» den andre, eller var det den andre som tok den første?

Hva tenker vi?

De fleste tenker først at den yngste er en jente og den eldste er en gammel gris (jeg mener selvsagt mann). Og det er ikke bra. Det er sikkert en av de eklingene som utnytter situasjonen… Bruker sin stilling til å få seg et nyp…

Men hva om den yngste er en mann og den eldste er en dame? Da får pipa en annen lyd… For hvordan er dette igjen? Jo, mannen er jeger, uansett dyr… Er det en ung elgokse som får innpass hos gammelkua, ja da tenker man: respekt!

Er det ikke sånn blant menneskene også? I alle fall hvis det bare er en engangsaffære… Vi tenker, wow for en ungfole! Han må ha noe spesielt siden han klarte å forføre den voksne dama (som til og med er i maktposisjon)!

Hvorfor? Det er ingen som tenker utnyttelse i første runde. Dama er voksen nok til å ikke la seg lure og den unge mannen vil jo bare ha seg et trofé… En fjær i hatten, for å si det enkelt.

Men, vi skal ikke være så raske med å konkludere, fordi, situasjonen kan være som vi tror men den kan også være en annen.

Det kan være en ung jente som tenker at det er strategisk smart å ha seg et nummer med sjefen. Det kan være med i kalkulasjonen hennes. En bevisst handling for å klatre raskere…

Og den unge mannen… Det kan jo hende han ble lurt. At den eldre kvinnen brukte sine knep for å få det hun ville? At hun utnyttet situasjonen… Fordi hun i tråd av sin stilling, hadde makt nok til å holde den unges oppmerksomhet lenge nok til at den kroppslige «makta» tok over. Kjønnsdriften… Hvem har vel sterkere kjønnsdrift enn de unge mannlige pattedyra?

Og hvor mange menn vil i ettertid si at de ble utnyttet? Ereksjonen gir jo svaret, tenkes det vanligvis… Han ville jo…

Jeg skal ikke konkludere, for jeg vet ikke. Men, situasjonene er sikkert forskjellige i hvert enkelt tilfelle.

Det som er sikkert og som må presiseres, en person med makt (stilling/posisjon og så videre) må avstå fra å mikse jaktinstinkt og maktbruk… I de tilfellene amors piler har truffet noe ugreit, vil det gjerne ordne seg på et vis. Da er det kjærligheten som rår, ikke kjønnsdriften…

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.