Onsdag 17. januar skulle jeg ta sørgående tog fra Eidsvoll Verk stasjon klokka 14.36. Jeg var ute i god tid. I tillegg til meg var det to til på plattformen, en mann og en unggutt. Mens vi venter blir det annonsert på høyttaler og monitor om passerende tog, og at vi måtte holde oss unna plattformkanten. Holde oss unna plattformkanten! «Vi burde i stedet bli bedt om å rømme stasjonen og løpe for livet».

Jeg så det passerende toget nærme seg med diger sky rundt seg, etter siste dagers snøfall. Toget kommer fort, fryktelig fort og gjør ikke tegn på å sette ned farten. Jeg snur meg, krummer ryggen og stålsetter meg. I det toget dundrer forbi så slås jeg fremover og så hamres jeg med harde snøklumper og isklumper på rygg og lår, og snøføyka gjør det vanskelig å puste.

Etter at toget har passert så ser jeg meg rundt. Det hadde gått bra med de to andre, selv om mannen måtte tømme jakka for snø.

  • Først ble jeg forbanna og irritert for å ha blitt sprøyta ned. Men da jeg satt på mitt tog kom tankene:
  • Først ble jeg sint og redd (enda jeg ikke er lettskremt).
  • Hva om jeg hadde stått litt nærmere plattformkanten og fått en isklump i hodet?
  • Hva om det hadde vært et lite barn der?
  • Hva om det hadde vært noen med barnevogn der, som hadde blitt fylt med snø og is?
  • Hva om det hadde vært en svaksynt/blind som ikke ser dette komme? (Det kom en med blindestokk straks etterpå.)
  • Hva om det hadde vært gamle og folk som er dårlige til bens der, som hadde blitt kastet bortover?

Jeg kunne fortsatt med mange flere eksempler.

Lokomotivfører må ha sett i speilene sine hva toget og farten forårsaket. Føreren må også ha sett at det sto folk på perrongen.

Jeg vet ikke om NSB har regler og rutiner om dette, men hvis ikke bør det etableres snarest, før det går liv.

Det bør være fare- og risikofritt å vente på toget på Eidsvoll Verk vinterstid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.