Kulturkontoret og Frivilligsentralen har stått som hovedarrangør, men et hav av frivillige fra forskjellige foreninger, menigheter og barnehager har også bidratt. En stor takk til alle for fantastiske dager.

Jeg har lånt tittelen på innlegget mitt fra prest og forfatter Per Anders Nordengen. På Verdensdagen for psykisk helse snakket han i halvannen time om det å «finne noe å glede seg over». På en morsom, klok, alvorlig og inntrengende måte berørte han samtlige i et fullsatt Ullr. Han poengterte viktigheten av å fokusere på det positive, bekymre seg mindre og finne sin indre drivkraft.

Selve livet byr på glede, lykke, alvor, sorg og død. Vi må alle gjennom det, men med på veien ga han noen gode råd. «Lykkelig er den som ikke klager over alt han mangler, men gleder seg over det han har!». Vi må forandre innstillingen om å få alle forventninger innfridd.

Han nevnte et eksempel på sutring som vel mange kjenner seg igjen i. I møte med en venn, skrøt Nordengen av dagens vakre vær, svaret var typisk: «Ja, men det blir regn til helgen!». Vi glemmer å glede oss over nuet.

Han snakket mye om det høye sykefraværet, dobbelt så høyt som Sverige, om sutring og om barn og unges psykiske lidelser i verdens beste velferdssamfunn. Dobbeltarbeidende foreldre har lite overskudd når jobb og barnas aktiviteter er over for dagen. Det er et heseblesende liv for mange og det trygge voksenfanget blir borte. Men her kan besteforeldre ofte være til god avlastning, til glede for alle parter.

Nordengen hadde fått en ring inngravert, fortalte han. På utsiden sto det «begeistring», på innsiden var gravert «sutring». En daglig påminnelse om positiv fokusering. En må våge å vise følelser, gråt, latter, toleranse, og hans forslag var en folkebevegelse for begeistring.

Hans foredrag burde være pensum for alle, i skoler og også i barnehagen!

Jeg kommer tilbake til livsglededagene. Disse tilbudene skulle langt flere benytte seg av.

Mange er ensomme i dag. Man mister sin livsledsager, og plutselig er tryggheten og en del av en selv forsvunnet. En mister ofte de etablerte venneparene og familie og barn har nok med seg selv. Ditt liv blir ganske forandret og en ny tilværelse tar til.

Da er Ullensakers mange forskjellige kulturtilbud og Frivilligsentralen av enorm betydning. Her treffer du nye, interessante mennesker i sirkler og på kurs, lærer masse nytt, kan gi hjelp til andre gjennom frivillighet og slik få et mer innholdsrikt og spennende liv. Du må tørre å bli med, intet kommer av seg selv!

I kulturhuset, på biblioteket og i kirken ligger brosjyrer om alt som skjer.

Det er et vell av tilbud for alle og en glede for sinn og skinn å delta!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.