Hvis vi skriver «nok penger» i stedet for «penger» er vi redd han ikke har tatt for hardt i.

Dette er selvsagt ikke noe Eidsvoll-fenomen, sannsynligvis vil vi finne tilsvarende tall i forhold til befolkningen også i de andre kommunene i Gardermo-regionen.

Det kan være mange årsaker til at familier ikke har penger til mat. I vårt samfunn med verdens beste velferdsgoder burde ingen behøvd å gå til Frelsesarmeen eller andre frivillige organisasjoner for å få mat for å overleve. Likevel må vi innse at selv i vårt gode Norge er det mange som sliter, ikke minst økonomisk. Ingen liker å havne i en slik situasjon.

Årsakene til dette er helt sikkert mange og sammensatte. Alle klarer ikke å fikse livene sine like godt. Noen får rett og slett ikke endene til å møtes og må ha hjelp. Å få den rettsmessige hjelpen man trenger hos NAV kan noen ganger ta tid og noen ganger kan det også være slik at man ikke har krav på hjelp.

Da er det godt å vite at det fins noen barmhjertige frivillige organisasjoner som ikke spør hvorfor man trenger hjelp, man bare gir hjelp. Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon og Røde Kors er eksempler på dette.

Lokalt er det flere som ser denne vanskelig situasjonen for mennesker i nød. Det varmer hjertet at en motorsykkelklubb eller det frivillige initiativet til Holst-Larsen stiller opp for noen som trenger det, uten å spørre hvorfor. Det er medmenneskelighet og barmhjertighet på høyeste plan.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.