Hvis vi skriver «nok penger» i stedet for «penger» er vi redd han ikke har tatt for hardt i.

Dette er selvsagt ikke noe Eidsvoll-fenomen, sannsynligvis vil vi finne tilsvarende tall i forhold til befolkningen også i de andre kommunene i Gardermo-regionen.

Det kan være mange årsaker til at familier ikke har penger til mat. I vårt samfunn med verdens beste velferdsgoder burde ingen behøvd å gå til Frelsesarmeen eller andre frivillige organisasjoner for å få mat for å overleve. Likevel må vi innse at selv i vårt gode Norge er det mange som sliter, ikke minst økonomisk. Ingen liker å havne i en slik situasjon.

Årsakene til dette er helt sikkert mange og sammensatte. Alle klarer ikke å fikse livene sine like godt. Noen får rett og slett ikke endene til å møtes og må ha hjelp. Å få den rettsmessige hjelpen man trenger hos NAV kan noen ganger ta tid og noen ganger kan det også være slik at man ikke har krav på hjelp.

Da er det godt å vite at det fins noen barmhjertige frivillige organisasjoner som ikke spør hvorfor man trenger hjelp, man bare gir hjelp. Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon og Røde Kors er eksempler på dette.

Lokalt er det flere som ser denne vanskelig situasjonen for mennesker i nød. Det varmer hjertet at en motorsykkelklubb eller det frivillige initiativet til Holst-Larsen stiller opp for noen som trenger det, uten å spørre hvorfor. Det er medmenneskelighet og barmhjertighet på høyeste plan.