• Jo Gjessing, Ullensaker SV

Det er det dessverre mye i – og mer og mer blir det i påstanden etterhvert som pengene, profitten, har over styringa. Heller ikke Jessheim er noe unntak dessverre – der det blåblå styret gjør alt de kan for å støtte opp om de pengekåte utbyggerne.

Lederen av Gjerdrum Venstre, Lars Peder Nordbakken, skriver i Romerikes Blad (5.6.2018):

«Noe av det viktigste vi har lykkes med i Gjerdrum de senere årene er å få på plass en helhetlig sentrumsplan som skal hjelpe oss med å utvikle Ask til Romerikes flotteste tettsted, et sted som kombinerer et hyggelig landsbypreg med fine møteplasser, urbane kvaliteter, god trafikkflyt og et bevisst forhold til estetikk.»

Den konkurransen så vi svært gjerne at Ullensaker og Jessheim meldte seg på!

Men skal vi komme i teten i den konkurransen, kreves at vi tenker som Lars Peder Nordbakken og skriver: «Vi må også holde utbyggerne strammere i tøylene, gjennom strengere rutiner for oppfølging av alle nye byggeprosjekter».

Jeg så gjerne at Ullensaker opprettet et «utbyggingsråd», en kommunal komité som skulle følge opp alle nye byggeprosjekt og gi råd til de styrende av både estetisk og praktisk art. I dette «rådet» som politikerne burde føle seg forpliktet til å lytte til, burde det sitte mennesker med kompetanse på byutvikling, kunstnere (valgt av Ullensaker kunstforening?), arkitekter, folk med kompetanse på kulturminner og andre med kjærlighet til Jessheim.

Det er viktig at dette «rådet» ikke blir for stort og tungrodd, og at det kan uttale seg med tyngde og bli lyttet til. Det må gjerne uttale seg offentlig, i Romerikes Blad og Eidsvoll Ullensaker Blad, etter behov.

For nok en gang å sitere – og gi min tilslutning til – Lars Peder Nordbakken:

«Når vi ser oss omkring er det dessverre lett å finne eksempler på visuell forsøpling av tettsteder i Norge. Det skyldes som regel at det ikke er utviklet en gjennomtenkt og helhetlig sentrumsplan, at både politikere og administrasjon er for slepphendte i oppfølging av reguleringsplaner og estetiske retningslinjer – eller en kombinasjon av begge deler.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.