Dagens ordning med at pensjonen justeres tilsvarende lønnsveksten minus 0,75 prosentpoeng har gjort at pensjonister de siste årene reelt sett har fått mindre å rutte med enn året før, selv om samfunnet ellers har hatt reallønnsvekst. Vårt forslag gjør at pensjonistene vil ta del i veksten når det er gode tider, og rammes mindre hardt i dårlige tider.

Jan B. M. Strømme har rett når han i mandagens utgave av ØB skriver at pensjonene vil vokse noe mindre med vår løsning hvis reallønnsveksten er høy. Men det som ikke kommer frem i innlegget hans er at pensjonistene kommer vesentlig bedre ut hvis reallønningene står stille eller faller. En pensjonist med 250.000 i årsinntekt i 2013 ville i dag hatt over 6000 kroner høyere årsinntekt med vårt forslag.

I usikre tider er trygghet og forutsigbarhet viktig. Vårt forslag sikrer at pensjonistene ikke får dårligere råd fra ett år til et annet hvis lønnsmottakerne får bedre råd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.