I fjor fremmet regjeringa et forslag om fraværsgrense for elever i videregående skole. Bakgrunnen var et altfor stort fravær som skapte problemer for elevene sjøl. Det ble vanskelig å sette karakterer på en del elever fordi de var så mye borte fra skolen.

Hvordan har det gått? Tall fra hele landet er nå klare: Elevene får med seg vesentlig mer undervisning. Både dagsfravær og timefravær har gått mye ned, og flere elever har fått vurdering.

Norsk Lektorlag har tidligere i vår rapportert om stor nedgang i fraværet allerede etter første termin i skoleåret 2016/17. Da var hele fraværsdager redusert med 32,4 prosent, mens timefraværet hadde gått ned med 31,2 prosent. (Utdanningsdirektoratet/Lektorbladet)

Veien videre? Alle i skolen – elever, ledere, lærere og lektorer – bør være fornøyd med en skolereform som har fungert fordi den er konkret og resultatorientert. Tilstedeværelse er en forutsetning for at den videregående skolen skal oppfylle sitt faglige dannelsesoppdrag og forberedelser til studier/arbeidsliv/voksenliv generelt.

«Never change a winning team», var mottoet til den legendariske fotballtreneren sir Alf Ramsey som ledet det engelske landslaget til seier i VM i fotball i 1966.

Nåvel – det er ingen grunn til å bytte ut nåværende fraværsreglement med noe anna som kan vise seg å bli dårligere.

Da får vi heller justere dagens fraværssystem som i hovedsak har fungert ok.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.