Per Aage Pleym Christensen (V) kommenterer mitt innlegg i EUB om Eidsvoll MDG sin holdning til eiendomsskatt, og står fast ved at fordi vi har budsjettert med eiendomsskatt, må vi være tilhengere av denne skatten. Dette er selvfølgelig feil. Det blir som å si at Venstre ønsker å kutte brutalt i tjenester, da de gjør dette i deres budsjett og handlingsplan.

Vi har tidligere lagt fram budsjetter uten eiendomsskatt, og samtidig fremmet forslag om lavere investeringer. Når så flertallet i kommunestyret heller velger dyre investeringer, kommer underskuddet, og alle partier må ta grep de ikke ønsker. MDG velger da en begrenset eiendomsskatt, for å skjerme bl.a. barn og unge, syke og funksjonshemmede, samt våre eldre som trenger bistand.

Venstre velger heller innsparinger og store kutt i tjenester, som økt SFO-avgift, redusere antall lærlinger, redusert kreftkoordinator, -frisklivsmedarbeider, -aktivitør, -helsesøster, -PP-rådgiver m.m. I tillegg kutter Venstre 27 millioner de neste tre årene, noe som tilsvarer mer enn 40 stillinger. Er dette noe Venstre ønsker?

Kan jo samtidig nevne at Venstre går for fire-parallell på Vilberg, og det samme for Råholt barneskole, slik jeg forstår. Dette kan koste opp mot 800 millioner. MDG mener vi må vente med den 4. parallellen for Vilberg, da elevprognosen er svært usikker. Vi vil også utsette Råholt-skole-vedtaket til høsten, slik at vi kan sikre at kommunen også har penger til skolene Eidsvoll Verk, Bønsmoen, Dal og Ås. Alle fem skolene skal få sitt, men etter en helhetlig vurdering. Med våre forslag kan gjelda bli flere hundre millioner lavere enn med Venstre (og alle de andre partiene) sine forslag.

Pleym Christensen mener også vi burde stemt for en økonomisk handlingsregel, for å begrense kommunens gjeld. Til det vil jeg svare at det som teller er hva partiene vedtar av investeringer og drift, som avgjør gjelda. Ikke en handlingsregel.

Det stemmer at vi subsidiært stemte for AP / SP sitt forslag. AP / SP budsjetterte med større underskudd for 2019, men unngikk samtidig mange usosiale kutt. Dette kunne vi støtte i fjor. Men, som tidligere nevnt i ett leserinnlegg, så vil vi ikke støtte budsjetter med store underskudd framover.

Jeg vil avslutte med igjen å be alle partiene om å følge Arne Halvorsen sin oppfordring (EUB, 23.5.) om å tydelig vise konsekvensen av sin økonomiske politikk – hvem som rammes og hvilke varige løsninger en har for å unngå budsjettunderskudd. Eidsvoll MDG spiller med åpne kort. Det føler jeg ikke alle andre partier gjør.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.