Alternativ 1

Bevar gamle vakre Vilberg barneskole og riv alle tilbygg. Renover bygget og få en flott skolebygning, se på hva Doyen har gjort på tidligere Mork videregående skole med et tilsvarende bygg.

Flytt barnehagen til fylket sitt område ved Eidsvoll videregående skole (EVS). Her er det god plass. Det nye logistikk bygget blir ledig og vaktmesterboligen er ikke i bruk. Barnehagen vil ligge ved bygget som rommer linjer for helse, barn, og oppvekst. Spennende samarbeid kan da utvikles med gode synergieffekter for skolen og barnehagen.

Bruk nåværende barnehagetomt til utbyggingen av ny barneskole. Her er det god plass, parkering og ubrukte arealer rundt kan benyttes. Ved bruk av nåværende tomt og disse arealene er det mer enn nok plass til en ny barneskole. Bygg gjerne i flere etasjer. Se hvordan Hoppensprett har funnet en god løsning med liten skoletomt på industrifeltet, Jessheim. Bruk kommunens tomt vis a vie barneskolen (Alm Hansen-tomten) til buss avlasting for skolebarn og få opp et godt regulert lyskryss eller overgang/undergang. Bruk nåværende busslommer til foreldre som kjører barn til skolen. Det er barneskoler i våre byer som har mye mer trafikk enn denne fylkesveien og mange har tilsvarende løsninger.

Alternativ 2

Det er foreslått å bruke kunstgressbanen ved EVS til ny barneskole og flytte kunstgressbanen til tennisbanen, som er lite brukt. Her er det foreslått et fornuftig makebytte.

EVS har 140 mål tomt. Dette vil gi oss Campus Eidsvoll og være helt i tråd med nye tanker rundt elevers skoleløp.

Gammel klassestruktur vil bli historie over tid.

Førskolebarn kan få i undervisning på 1. trinn i barneskolen i fag de ønsker. Barneskoleelever kan få delta i fag på ungdomsskoletrinn og ungdomsskoleelever kan få delta på videregående nivå. Dette gjør vi noe av nå, men elever blir busset til tilbudene i grupper.

Her vil tilbudene være bare et frikvarter unna. Tynsåkjordet ligger faktisk for langt unna til å være et godt alternativ her (maks 5 minutter fra klasserom til klasserom).

Campus Eidsvoll vil også være et godt tilbud til de elevene som sliter i fag. De kan jobbe i klassetrinn under.

EVS har en idrettslinje, som med godt samarbeid vil være gode støttespillere i kroppsøving og aktiviteter for alle aldersgrupper. Flotte muligheter for synergier her.

Vi må tenke for fremtiden, ta vare på matjord, vakre gamle bygg og ikke minst lage spennende læringsarenaer for barn og ungdom. Fylket og kommunen må finne en god samarbeidsløsning.

Med Campus Eidsvoll vil vi bli en spydspiss i skoleutvikling.

Jeg vil tro at et slikt prosjekt vil kunne utløse tilskudd grunnet nytenkning. Dette er tilpasset opplæring i praksis.

Vi må tenke fremtid!

LES OGSÅ: Fotavtrykk eller skritthøyde?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.