Frps standpunkt vil om gjennomført bety et forbud mot å praktisere jødedom i Norge, mens LOs vedtak innebærer en urimelig negativ særbehandling av verdens eneste jødiske stat. Hvilke signaler sender disse vedtakene til jøder og den jødiske befolkningen? 

Vi må huske på at mange av de norske jødene er våre naboer og bor i Oslo og Akershus. De skal fortsatt få praktisere sine tradisjoner og religion på linje med alle andre nordmenn.

Frps forbudsvedtak ble karakterisert som «åpenlyst antisemittisk» av lederen for en av de største jødiske organisasjonene i Europa. Israelsk UD uttalte at et slikt forbud vil gjøre det vanskelig å leve som jøde i Norge. Det samme gjorde jødiske ledere i Norge. Kritikken virker i liten grad å ha ført til ettertanke i Frp. Tvert imot har sosiale medier i ettertid flommet over av innlegg fra folk som støtter vedtaket med sterkt fortegnede beskrivelser av omskjæring som en bestialsk skikk hinsides sakens realiteter.

LOs boikottvedtak er like ille. Boikott er ytterst sjeldent en god måte å fremme fred, forståelse og gode politiske forhandlingsresultater. Ikke minst gjelder det dersom boikottvåpenet brukes uten noen konsistens eller rimelighet, som LOs boikottvedtak mot Israel er et eksempel på. Det finnes en rekke brutale og undertrykkende regimer og stater som har brutt med folkeretten overfor sine naboland, likevel er det kun Midtøstens eneste demokrati som LO vil boikotte. Det er ikke antisemittisme å være opprørt over eller uenig med israelsk politikk, men også LO bør spørre seg hva effekten er av stadig og ensidig å utpeke verdens eneste jødiske stat som den store stygge ulven.

En ting er sikkert: Hvis KrF får innflytelse etter valget blir verken boikott eller omskjæringsforbud noe av.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.