Råholt trenger akebakker og grønne lunger også når det skal bli tettere mellom boligene.

Ladderudsletta er et åpent område uten asfalt og betong, et viktig pusterom i bebyggelsen på Råholts grense mot Dal.

Om vinteren bruker barna Ladderudsletta som akebakke og til skigåing, når våren kommer blir det grønt og minner oss på at nærmiljøet vårt også er rekreasjon, trær, luft og fuglekvitter, ikke bare leiligheter, rekkehus og butikker.

GRUNN TIL Å ADVARE

Bygging på Ladderudsletta ble vedtatt i kommunestyret 9. september mot stemmene til blant andre Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne, og sendes nå til fylkesmannen for mekling. Det er grunn til å advare mot overivrig bygging og tillatelser gitt utenfor tiltenkt fortettingsområde. Fortetting skal i hovedsak skje rundt kollektivknutepunkt.

Ladderud ligger 2,4 kilometer fra Eidsvoll Verk stasjon og utenfor gangavstand til Amfi Eidsvoll og Råholt sentrum. 88 boenheter i dette området vil belaste biltrafikken langs Trondheimsveien ytterligere, et trafikkbilde som særlig i rushtiden allerede har sprengt kapasitet.

NÆR TOGSTASJONER

Miljøpartiet De Grønne ønsker fortetting nær togstasjoner og på tomter hvor det allerede står hus og er asfaltert. Ikke ta grøntområdene og akebakkene våre. For å si det med Joni Mitchell på norsk: «Vi vet ikke hva vi har før vi mister det, de asfalterte paradis og bygde et parkeringshus.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.