Det er en lettvint måte å dra penger inn i kommunekassen, men det er ikke bare å komme med nye krav for nye avgifter. Her må en gå pent fram, først gjennom formannskap og så må det opp i kommunestyret.

I dag er det vel cirka 50 prosent av kommunene som har dette. Husk Eidsvoll kommune har ikke så mange arbeidsplasser å tilby til dem som skal ha arbeid, nei, det blir å reise kollektivt eller med egen bil, og summen av alle offentlige utgifter blir stor.

Prinsipielt er det å holde dem som har en bolig, leilighet eller eiendom for narr. Det er riktig at eiendomsskatt var på banen alt i år 1200, men tenk hva og hvordan det fungerte med straffer og horda bud.

I dag er det cirka 200 kommuner som benytter seg av dette skattekravet. Men er ikke dette med navnet eiendomsskatt noe diffust? Rart ingen har reagert på dette av de offentlige etater. Her skaffer en seg en bolig, eiendom og betaler avgifter i all mas. Hvor skal dagene ende for mange? Det er vel så de fleste kan vel betale en 1000-lapp, det er vel ikke det, men det bør hete noe annet en eiendomsskatt (fordelsskatt av at vi bor i en kommune, og kan benytte oss av dennes tjenester), men betaler vi ikke nok?

Jeg synes heller rådmann kan foreslå at nå skal kommuneskatten ned, for eksempel 5 prosent. Tenk på alle de eldre, pensjonister, uføretrygdede og så videre.

Ligningsverdien i selvangivelsen skal være en fjerdepart av eventuell markedsverdi. Alle kan klage på ligningsverdiene til Skatteetaten. Det kan gjøres hvert år.

Nei, stem på det parti som er virkelig imot denne «eiendomsskatten».

Godt valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.