Klimaendringene er i gang, og det merkes på kroppen flere steder i verden allerede. FN forventer større utfordringer knyttet til klima og matflyktninger enn tradisjonelle krigsflyktninger fram mot 2050. Norge må ta sin del av ansvaret selv om vi ikke nødvendigvis er de som blir hardest rammet her på berget.

For tiden løper debatten knyttet til utbygging av en tredje rullebane på Gardermoen, et stort inngrep som sender helt feil signaler i forhold til framtiden vi står ovenfor. En flytur forurenser ufattelig mange ganger så mye som en tilsvarende distanse med tog. Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder innlandsturer med fly, og har uholdbart høye utslipp per innbygger. En tredje rullebane føre til nye støysoner i store deler av blant annet Eidsvoll og Ullensaker, og dermed nedsatt livskvalitet for de berørte.

De to eksisterende rullebanene håndterer 22 millioner reisende, men har en kapasitet på 35 millioner reisende. OSL Gardermoen går dermed for halv maskin og en ny rullebane bør være helt utelukket. Selv Heathrow i London håndterer sine flyginger på to rullebaner. Akershus Bygdeungdomslag ønsker heller en økt satsing på hurtigtog, baneløsninger og andre kollektivtiltak kontra en ny rullebane som vi av miljøhensyn ikke kan benytte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.