Professoren fra UIO som deltok i debatten på NRK torsdag 1. mars, så på det som foreslås fra regjeringens side i forhold til EUs energibyrå, som en uryddig prosess rent konstitusjonelt, rett og slett slalåmkjøring for å omgå norsk lov.

På Hurdal Arbeiderpartis årsmøte for 2018 samme kveld, ble det fattet følgende vedtak:

«Årsmøtet i Hurdal Arbeiderparti ser med stor bekymring på at Norge kan miste egen kontroll over nasjonens energiressurser ved en mulig tilslutning til EUs energiunion. Årsmøtet mener at bruken av norsk kraft skal styres av vårt eget lands myndigheter, til best for utviklingen av landet.

Vi henstiller til så vel Akershus Arbeiderparti som til alle sentrale organer i Arbeiderpartiet å gå inn for at saken må behandles i henhold til Grunnlovens paragraf 115, med krav om tre fjerdedels flertall, med den begrunnelsen at en suverenitetsavståelse på et så sentralt og vesentlig område som våre energiressurser, overhodet ikke kan komme inn under betegnelsen «ikke inngripende», og følgelig må behandles deretter.»

Vedtaket er oversendt Akershus Arbeiderparti og Akershus Arbeiderpartis fem stortingsrepresentanter den 2. mars kl. 17.00.

Frank Jørgen Jåterud og John Rognstadtangen er henholdsvis leder og nestleder i Hurdal Arbeiderparti.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.