Politikerne i Akershus fylkeskommune har gjort et vedtak om at skoledagen for Asker videregående skole, Lillestrøm videregående skole og Frogn videregående skole skal forskyves som ei forsøksordning. Dette innebærer at skolestart blir 45 minutter seinere.

Norsk Lektorlag oppfordrer politikerne til å gjøre et nytt vedtak som gjør at skoledagen ikke forskyves. Hvorfor?

1. Ifølge læringspsykologi lærer vi fag best tidlig på formiddagen. (Jean Piaget: Korrelasjonsstudier i læringssituasjoner)

2. Det er stor sannsynlighet for at elever vil legge seg seinere når de vet at de begynner seinere på skolen.

3. Forsøket skal evalueres etter ett år. Er det forskningsmessig mulig å måle om resultatene for elevene er forbedra i løpet av ett år?

4. Elever, lærere, lektorer og ledelsen på de tre skolene er negative til forskyving av skoledagen. Demokrati i hverdagen?

5. Forskyving av skoledagen innebærer at det blir mindre tid til oppfølging: Elevene får lengre økter uten pauser, mindre tid til andre aktiviteter og matpausene blir kortere.

Dette er hovedargumentene vi fremmer for at politikerne ikke forskyver skoledagen i den videregående skolen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.