Avinor planlegger en ny rullebane på Gardermoen.

– Dette gir usikkerhet for lokalbefolkningen, lokalsamfunn ødelegges, det blir mer klimagassutslipp, miljøbelastning, støy og tap av verdifull matjord. Allerede er vi i verdenstoppen i å ta fly, og dette står for en stor del av Norges totale klimagassutslipp. Derfor er tredje rullebane unødvendig, usolidarisk og uforsvarlig, sier Mahmod Ahmad i Ullensaker SV.

8. september arrangerte Natur og Ungdom en markering utenfor Stortinget mot utbyggingen.

– Jeg representerte SV lokalt, regionalt og nasjonalt, og tok opp kampen for lokalbefolkningen, matjorda og klimavennlig transport. Jeg er bekymret for at Stortingets flertall og regjeringen ikke lytter til råd. SV nasjonalt vil frata Avinor muligheten til å planlegge tredje rullebane fordi erfaring fra samferdselssektoren vise at om planleggingen får gå sin gang, da føler politikerne seg til slutt nødt til å gi klarsignal til de miljøfiendtlige prosjektene, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.