Jeg sitter i kommunestyret for SP og det er takket være gode forklaringer fra vår gode ordfører at jeg har stemt som jeg har gjort. Jeg er ikke mot å betale skatt, men skatt på opparbeidete hus og boliger er jeg sterkt imot og spesielt der disse er bygd over år med stor egeninnsats og allerede beskattede midler. Det å skattlegge disse gir i alle fal ikke motivasjon for folk som ønsker å skape noe. Det er klart at mange blir berørt av nødvendige kutt hvis denne skal unngås, men det er også mange som blir berørt negativt hvis denne innføres. Disse skrives det veldig lite om, tenk for eksempel på minstepensjonister som gjennom et langt liv har spinket og spart for å bygge opp en bolig hvor de skal leve godt på sine eldre dager. Her er argumentene mange på begge sider og det kan det skrives mye om. Det er nå slik at det finnes en posisjon og en opposisjon i kommunestyret og hver og en av oss er nå flinke til å skrive om hva den ene har fått til og hvor galt det vil gå med motpartens forslag. Jeg tror ikke verden er så svart hvit. Det finnes mange gode tanker i de fleste partier så hvis vi skal unngå den urimelige eiendomsskatten framover så mener jeg vi må finne oss i mange kutt som vil ramme noen. Det er nå engang slik at man bør ikke bruke mere penger enn man har og egentlig ikke så mye heller.

Det skrives og menes mye på alle plasser i dag. Ikke alt syntes på meg like fornuftig, men mange miljøpartier og aktiviser kan umulig ha tenkt gjennom ting grundig. Når det skrives at folk skal sultestreike for at vi avliver griser på slakterier med gass og nekte ei hel næring hvor vi bruker deler av dyrene til klær så la dem bare holde på. Hvis de sultestreiker lenge nok så vil de først finne ut at vi trenger både mat og klær for å leve, holder de på lenge nok så vil problemet løse seg sjøl. Vi skal selvsagt hjelpe hverandre, men her er det bare psykisk hjelp som trenges.

Når det gjelder å ta vare på det som er rundt oss for seinere generasjoner så er det ingen tvil om at det grunnleggende er å ta vare på natur og jord fordi det er tross alt det som vokser og fornyes som sikrer var eksistens. Grunn produseres det heller ikke mere av. Bare det som vokser oppå og da må vi høste, ikke forbruke. Vi trenger veger og hus og industri, men det går an å ta hensyn lenger enn det som mange plasser blir gjort i dag. Gjennom Eidsvoll går det både store veger og jernbane som fungerer som en barriere for at levende vilt skal kunne passere fra øst til vest. Det finnes en korridor lengst syd i Eidsvoll som enda fungerer. Denne bør vi ha råd til å ta vare på. Det er så godt som den eneste muligheten fra Stange til Oslo. Det er heller ikke lurt å bygge hus og legge asfalt på dyrkbar jord, men dette vil først merkes når brødboksen er tom eller uroligheter hindrer kjøp fra andre verdensdeler.

Så gode velger: Hvis du ikke stemmer så bør du heller ikke komme med for mange meninger. Vi har i dag en god ordfører som tenker på alle. Hvis du synes dette skal fortsette så trenger SP din stemme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.