Godt over 90 prosent av veikontraktene har gått til norske entreprenører under vår regjering.

Dette er en markert økning sammenlignet med de siste årene under forrige regjering, da nesten hver fjerde krone gikk til utenlandske entreprenører.

Vi bygger landet, og vi bygger norsk næringsliv.

Det er dobbelt bra. I tillegg konstaterer jeg at de aller fleste ansatte på lønningslistene i byggeprosjektene er norske statsborgere. Dette er fakta som burde glede de fleste av oss.

KONTRAKTER

I lys av nevnte fakta er jeg derfor forundret at Senterpartiet istedenfor later som om utenlandske entreprenører er på full fart inn i norsk veibygging. Ikke minst frykter de at kineserne nå angivelig blir dominerende. La meg derfor minne om at vi må tilbake til Senterpartiets forrige regjeringstid for å finne sist gang et kinesisk selskap vant en riksveikontrakt.

De siste 4 årene er det kun inngått en veikontrakt med kinesisk selskap – det var på en fylkesvei i Trøndelag, hvor Senterpartiet da hadde fylkesråd for samferdsel.

Selv om vi skal bygge veier for fremtiden, så bør man ikke være helt historieløse i den politiske debatten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.