Hans anbefaling var bygd på økonomiske betraktninger; en flytting av skolen til Tønsaker ville øke kostnadene til det dobbelte, fra anslagsvis 147 millioner kroner ved en rehabilitering til 290 millioner ved Tønsaker-alternativet.

I EUB to år senere, 12.04.17, er rådmannen kommet til at Tønsaker-alternativet er det beste fordi det vil falle 50–60 millioner kroner rimeligere enn rehabilitering av Vilberg-skolen. Rådmannens to år gamle anbefaling var blant annet basert på at man da kunne nyttiggjøre seg tilgjengelige arealer øst for Tynsåkvegen, (Alm-Hansen tomta og Europris-tomta). I dag er denne muligheten skuslet vekk. Derimot eier kommunen store arealer, faktisk helt ned til Vorma, arealer som er sammenhengende med Vilberg barneskoles nåværende arealer. Dette gjør det mulig å utvide skolens areal vestover på kommunal grunnre slik at selv de mest omfattende behov for utearealer blir dekket.

Å ekspropriere «om lag 13 boenheter for å skaffe det arealet som er nødvendig» framstår dermed som unødvendig, og regnestykket der kostnaden ved en slik ekspropriasjon er beregnet til å føre med seg en merutgift på 70–80 millioner kroner er derfor uinteressant. At en utvidelse av barneskoletomta vestover vil føre med seg at barnehagen må rives, virker temmelig tvilsomt. Det viser en kikk på det økonomiske kartverket for angjeldende område. Dermed unngår en også her en økonomisk merbelastning.

For Eidsvoll kommune må det være en plikt å verne om bygningsmiljøet langs Sundgata. Også av den grunn vil det være en arvesynd å kaste vrak på den flotte, snart 100 år gamle barneskolen på Vilberg.

EUBs valg av overskrift 12.04.: «Holder fast ved skole på Tynsåkjordet» er misvisende. Det framgår av ovenstående tekst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.