Regionreformen flytter mer makt og flere oppgaver fra staten til fylkene, og skal styrke den regionale utviklingen og være motvekt til sentralisering. Vi deler ikke Senterpartiets bekymring for at større og sterkere fylker gir mer sentralisering. Tvert imot.

Fylkeskommunale tjenester leveres ikke på fylkeshuset i en regionby, men på videregående skoler og fagskoler i hele Viken, på veier og i kollektivtrafikken i hele Viken. Når to fylkesgrenser blir borte fjernes også to av dagens hindre for å utvikle en bedre og mer sammenhengende kollektivtransport i hele det nye fylket.

Vi må sørge for at det går flere busser, at de korresponderer med andre busser og med toget- at systemet henger sammen- og at det blir ett felles billettsystem i for all kollektivtrafikk i regionen.

Vi vil at Viken - hele Viken- skal gå foran og være en sterk motor i den jobben Norge skal gjøre for å bli et lavutslippssamfunn. Vi har alle forutsetninger for det: Viken har næringsliv, industri og kompetansemiljøer som ligger helt i front i det grønne skiftet.

Å jobbe på lag med næringsliv og kunnskapsmiljøer for å drive denne utviklingen framover og skape nye grønne arbeidsplasser blir en av de viktigste jobbene for nye Viken. Folk flest vil ikke ha Viken skriver Sps Magnus Weggersrud i EUB 4.juli.

Mens Sp går til valg på å reversere Stortingets vedtak om regionreform jobber Venstre for at vi skal lykkes med å utløse de mulighetene som Viken gir: For vi håper folk flest vil at det skal bli enklere og billigere å reise kollektivt. At folk flest ønsker en satsing på næringsutvikling og nye grønne arbeidsplasser i hele Viken, og enda bedre utdanningsmuligheter for ungdom i hele Viken. Godt valg!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.