LEDER. Det er blitt hevdet at uttrykket «må du leve i interessante tider» er en kinesisk forbannelse. Nå er det mye som tyder på at uttrykket ikke stammer fra Kina, og hvis vi velger å se bort ifra den ironiske undertonen som ligger i setningen, er det ikke til å komme bort ifra at Hurdals påtroppende rådmann – eller rådkvinne hvis vi skal være mer moderne – Bente Rudrud Herdlevære, har valgt seg en jobb hvor fred og ro ikke blir det dominerende i hverdagen. Og det på tross av all den fantastiske naturen som befinner seg bare et steinkast fra rådhuset.

Hurdal kommune er inne i en krevende periode, og selv om 2016-regnskapet endte med en liten pluss – netto driftsresultat ble 273.000 kroner – vil mye av fokuset til rådmannen bli rettet mot hvordan få innholdet i en skranten lommebok til å rekke lenger. Det blir tøft, og vil kreve pågangsmot.

Vi er dog ikke pessimister på Hurdals vegne. Det skjer også mye positivt. Alt tyder på at den minste kommunen på Øvre Romerike vil passere 3000 innbyggere i år. Et nytt og suksessrikt spark-VM er nettopp gjennomført og det skjer spennende ting i næringslivet. At kvadratmeterprisen i økolandsbyen er på veg opp, er også på mange måter et positivt tegn. Alle er nok ikke enige i det siste, og vi forstår innvendingene, men samtidig er det et tegn på at markedet har tatt godt imot dette botilbudet.

Kommunesammenslåingsdebatten har skapt nye konflikter i Hurdal. Vi har forståelse for dem som mener at det vil bli vanskelig å stå alene, samtidig er valget tatt – og det viktigste nå er at alle gode krefter i kommunen, og dem er det mange av, jobber sammen for å gjøre annerledesbygda til et godt sted å bo og leve. La oss heller ikke glemme å besøke.

Hyggelig, første lunsjmøte med den nye rådmannen: Vil ikke mene noe om kommunes utfordring ennå

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.