Edvard Brodshaug skriver i leserinnlegg (EUB 29.11.2017) at med rådmannens budsjett, ønsker man å legge ned det som gir grunnlag for å kunne bo i bygda Feiring. Han viser til mulig nedleggelse av skolen fra 2019, og at rådmannen også vil «kvitte seg med» det tidligere aldershjemmet som er tenkt ombygd til omsorgsboliger.

Til orientering har jeg ikke foreslått nedleggelse av skolen eller salg av det tidligere aldershjemmet under høstens budsjettarbeid. Rådmannens grunnlagsdokument for 2018–2021, finnes på kommunens hjemmeside.

Kommuneadministrasjonens rolle i forbindelse med budsjettarbeidet er todelt. Vi kommer med våre anbefalinger uavhengig av de politiske partiene, men dog slik at enhver rullering av budsjett og handlingsplan bygger på det kommunestyret har bestemt tidligere år og statlige føringer.

Samtidig som vi fremmer våre anbefalinger, peker vi på handlingsrommet og mulige alternativer til rådmanns innstilling. Dernest overtar de folkevalgte organene prosessen. I den forbindelse fremmer politikerne sine forslag og må selv ta ansvar for det de fremmer. Forslagene Edvard Brodshaug viser til, ble fremsatt i formannskapet på vegne av Høyre, Frp og Pensjonistpartiet.

Rådmannen har således ikke selv fremsatt dette forslaget. Når kommunestyret har fattet sitt vedtak 12. desember, skal kommuneadministrasjonen ivareta sin andre rolle, hvor vi lojalt skal iverksette vedtatt politikk enten den bygger på våre forslag eller ikke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.