Dette skal jeg ikke gjenta, men jeg viser til Karl Henrik Laakes gode innlegg om samme tema i denne saken. Arbeiderpartiet har samarbeidet godt med Venstre, og de andre posisjonspartiene i perioden. Vi har i samarbeid klart å bygge ut ungdomsskolen til et fullt ut funksjonelt skolebygg med plass til totalt 630 elever, vi har sørget for å gi alle elever egen PC, noe vi har mål om å videreføre også ned på barnetrinnene. Vi har støttet opp om handlingsplan for trygt og godt skolemiljø, vurdering for læring og vi har videreført de statlige lærerstillingene som ble tilført ungdomsskolen. Listen er lang.

Høyre må gjerne komme med flotte løfter og påta seg rollen som ansvarlig parti i kommunen. Poenget er følgende: Ansvarlighet handler også om å stå for det man allerede har vedtatt, se hele tjenestetilbudet i kommunen under ett og ikke minst: Sørge for finansiering som er innenfor budsjettrammen.

Høyre er i mot å utvide kommunehuset: Er det noe bedre at for eksempel barnevern og PPT har arbeidsplass i brakker enn andre? Nærheten til ungdomsskolen er ikke heller gunstig slik det er i dag, med tanke på skjerming og det å kunne ivareta brukere i en sårbar situasjon på en god måte. Utgiftene til barnevern er før høye og det må vi gjøre noe med. Kontorene på kommunehuset trenger supplering, spesielt med tanke på møterom. Arbeiderpartiet mener kommunen er på overtid med å få dette på plass og derfor har vi prioritert dette.

Som lokalpolitikere er vi avhengig av å støtte oss på de faglige råd og dokumenter vi får fra administrasjonen. Arbeiderpartiet har alltid jobbet på denne måten. Vi kan også legge til og trekke fra, men de grunnleggende fakta må ligge til grunn for all ansvarlig politikk. God skole handler om mer enn bare bygg og areal, det er menneskene i skolen som skaper den og vi ønsker å bruke mest mulig på innhold, og utvide på en så rasjonell måte som mulig. Å bygge med overkapasitet nå, vil ikke være bærekraftig, noe også rådmannen påpeker i saksframlegget.

Jeg har snakket med mange foreldre, lærere og elever de siste årene, jeg har snakket med lokalpolitikere, og vært på møte med høyrepolitikere. Jeg kan ikke erindre enn at jeg noen gang har hørt om et ønske om en ny 1.-10 skole i Nannestad. Før nå, rett før valget. Derimot har jeg fått flere tilbakemeldinger fra skolefolk og foreldre som er skeptiske til forslaget.

Nannestad høyre har tydeligvis gjort sine egne saksforberedelser med skolestruktur. Det må vi bare ta til orientering og så får det være opp til velgerne hvem de stoler mest på ved valget den 9. september. Bruk stemmeretten!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.