Ang. utfyllinger av Vorma. Med utgangspunkt i: «Utredning av naturmangfold ved utfylling i Vorma ved Eidsvoll, i Eidsvoll kommune»

Område 1. Nord for Sundbrua

Område 2. Sundevja.

Ønsker vi å fjerne disse to idyllene fra sentrumsnære områder?

Benyttes tiL beite

Svaner og andre vadefugler benytter disse grunnene til å beite på når vannstanden tillater det. En utfylling av disse områdene vil føre til at de to siste beiteområder ved Sundet blir borte og da selvfølgelig også det lille vi har av fugleliv langs Vorma nær sentrum.

I flere planer er viktigheten av å knytte sentrum tettere sammen med elva blitt trukket fram og fuglelivet er i så henseende et positivt bidrag. Ved disse utfyllingene vil fuglelivet i elva ved Sundet nærmest bli utradert.

Bør ut av planen

Jeg mener at Eidsvoll kommune bør trekke disse to områdene ut av områdereguleringsplanen for Eidsvoll sentrum. Vi har råd til å la utfyllingsområdene foreløpig ligge uberørt, og ikke kun tenke på rask vekst og på å tilfredsstille utbyggere som ønsker stor profitt så raskt som mulig.

«I henhold til lov om naturfredning av 25. juli 1910, jfr. lov av 14. juli 1916, skal fuglelivet i et på framlagt kart nærmere angitt område langs Vorma med strandkanter og evjer på strekningen mellem Minnesund i Eidsvoll og Svanfossen i Nes være fredet mot ødeleggelse eller skade av ethvertslags. Innenfor dette området er det forbudt: (1) å drepe, skade eller forstyrre fuglene, (2) å ødelegge eller røve reir og egg og (3) å løse skudd».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.