Jeg har nylig opplevd det. Midt oppe i valgkamp, landsstyremøte, forberedelser til debatter og skriving av program kom telefonen. Min far har blitt veldig syk. Kreft.

Plutselig sitter jeg der på sykehuset og holder en sliten og syk hånd og skulle ønske jeg hadde magiske krefter slik at jeg kunne trylle han frisk.

MAKT TIL Å PRIORITERE

Men det er bare til å innse det. Jeg har ikke slike evner, verken som datter eller som politiker. Men politikere har makt til å prioritere. Til å foreta endringer, til å gjøre hverdagen tryggere og bedre for dem som er syke og for de pårørende som står rundt.

VELFERDSSTATEN

Jeg er takknemlig for den norske velferdsstaten som gir oss rett til helsehjelp når vi trenger det. Men det er fortvilende å lese om at vi nå, på blå-blå vakt, har fått et todelt helsevesen der noen får førsteklasses behandling og andre ikke. Om kreftleger som gråter på bakrommet fordi de ikke har råd til å gi pasientene kreftmedisinen som kan forlenge deres liv. Om brystkreftrammete småbarnsmødre som må gå til privatklinikker for å få kreftbehandlingen de trenger og som de må betale mange hundre tusen kroner for.

Min sosialdemokratiske ryggmargsrefleks sier at dette er feil. Sånn skal vi ikke ha det, det er urettferdig. Jeg tror på like muligheter for alle og for at fellesskapet skal stille opp for den enkelte når den enkelte trenger det.

Til kommunen etter behandling

Det er også slik at kommunen skal ta imot pasientene når de er ferdig behandlet på sykehus. Det er da innbyggerne merker hvordan vi lokalpolitikere prioriterer. Har vi prioritert kreftkoordinatorer? Har vi nok fastleger? Og nok hjemmesykepleiere med god nok tid? Har vi prioritert nok sykehjemsplasser og omsorgsboliger? Fysioterapeuter?

Prioriteringene våre berører hver enkelt innbygger flere ganger i livet. Vi kan velge løsninger der lommeboken skal bestemme om folk får et godt liv eller ikke eller vi kan gå for fellesskapsløsninger. Partienes behandling av 2018-budsjettet i Eidsvoll viste tydelig forskjellene. Det betyr noe hvem du stemmer på.

VALGKAMP

Nå settes valgkampen i gang, og vi politikere skal ut med programmet vårt. Allerede nå ser vi at debatten også denne gang i stor grad kommer til å dreie seg om eiendomsskatt eller ikke. Kommunen må finne en løsning for å finansiere bygging av skoler, idrettsanlegg, sykehjem og omsorgsboliger. Ett alternativ kan komme til å bli innføring av eiendomsskatt. Et annet er å øke priser og avgifter og kutte velferdsnivået.

Vi i Arbeiderpartiet ønsker ikke å innføre eiendomsskatt dersom det finnes gode alternative løsninger. De løsningene skal vi fortsette å lete etter. Men jeg kan garantere velgerne at det kommer aldri til å gå på bekostning av innbyggernes trygghet og rett til god hjelp når de trenger det. Arbeiderpartiet går til valg på gode tjenester til folk, fordi innbyggernes trygghet er jobb nummer èn for oss. Eidsvoll skal være en god kommune å bo i for alle og ikke bare de få.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.