Interessant utgivelse den 14. juni: masse PR angående Hurdals bærekraftsfestival med Hurdal som modell for fremtidens økologisk karbonvennlige bærekraftssamfunn, og alt dette ble motsagt av ordførerens innlegg som advarte om at Hurdals folk ikke må regne med et kollektivtransporttilbud i fremtiden i det hele tatt. Hurdal er heldig dersom buss med noen få avganger kjøres langs østsiden av Hurdalssjøen, med folk på Vestsidevegen blir uten dekning.

En bærekraftig dal med en unik økolandsby hvor alle beboere likevel må bidra vesentlig til karbonforbruk i biler kjørende langs Vestsidevegen, som regel med en person per bil. Er det hensiktsmessig med fremtidige bærekraftsfester når en effektiv kollektivtransport ikke kan ordnes gjennom politisk handling? Antas at Økolandsbyen er på feil sted, den burde ha blitt bygget i Nannestad eller Maura for å oppnå en positiv total miljømessig virkning.

Hensikten med politikk er at han som har en viktig stilling bruker makten for å øke fordelene til dem som representeres. Ordføreren forteller lesere det som en vanlig borger kan finne ut gjennom kontakt med en av Ruters mellomnivåbyråkrater i kommunikasjonsavdelingen. Det virker ikke som ordføreren bruker sin posisjon til å oppnå noe mer enn en vanlig maktesløs borger kan.

Et utgangspunkt er en analogi med flyplass i Nord-Norge hvor til tross for dårlig belegg på reisene, ble flyselskapene tvunget politisk til å beholde et tilbud. Ruter er et offentlig eiet selskap og en betingelse av dets monopolaktig stilling er et naturlig krav at forhold annet enn «belegg på reisene» bestemmer rutedekning. Det virker naturlig at et slikt krav fremmes av ordføreren til Ruter, til regionen og så videre.

Ønsker at ordføreren viser at han kan «fight».

Hurdal

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.