Dette i henhold til vedtak i hovedutvalg for helsevern og sosial omsorg.

Skal vi tro hovedoppslaget i onsdagens EUB – og det velger jeg å gjøre – hevder rådmannen at dette vil ha en positiv effekt fordi de eldre ikke bør få i seg for mye sukker, samt at gamle og syke skal merke at det er forskjell på hverdag og helg.

Samtidig hevder kommunaldirektør Mette Iversen at desserten må utebli fordi kjøkkenet ikke lenger klarer å holde tritt med befolkningsveksten.

Den ene bortforklaringen er jo tåpeligere enn den andre.

At det har vært eksplosiv befolkningsvekst i Ullensaker, burde kommuneadministrasjonen vite alt om. Helt siden flyplassvedtaket kom, har det hersket uhemmet stormannsgalskap blant både politikere, byråkrater og næringsliv. Harald Espelund var tidlig ute og signalerte at Jessheim raskt ville vokse seg til å bli en av landets største byer, og utbyggerne med «kong Kværner av Jessheim» i spissen, kastet seg på disse signalene mens de folkevalgte ga fritt spillerom.

Full urbanisering ble iverksatt. Konsesjoner og byggetillatelser ble delt ut i bøtter og spann etter pilkastmetoden.

Høyhus som skyter i været, køkjøring i rushtiden, parkeringsproblemer og et eskalerende og utagerende uteliv og tiltakende rusproblemer blant skolebarn er bare noen av konsekvensene.

At dyrkbar mark og naturlig vegetasjon som skog- og ravineområder forsvinner, spiller liten rolle når det er urbanisering og økte skatteinntekter som teller.

Og nå er det beboerne i sykehjemmene som skal bidra til denne høyst betente velstanden ved å gå fra middagsbordet uten den faste desserten.

Ordfører Tom Staahle hevder i torsdagens EUB at han vil gå imot dette vedtaket. Er dette en av hans mange personlige sjarmoffensiver, eller har han politisk vilje og makt til å opprettholde trivselen rundt middagsbordet i sykehjemmene?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.